مقالات

پکیج چیست و چگونه کار می‌کند؟

پکیج چیست

پکیج چیست؟ سیستم های گرمایشی زیادی تا به حال معرفی شده اند؛ پکیج ها یکی از جدیدترین سیستم ها گرمایشی موجود هستند که آب گرم مورد نیاز رادیاتورها و آب بهداشتی جهت مصارف روزمره از قبیل شستشو، استحمام و غیره را فراهم می‌کنند. به عبارت دیگر پکیج ها وظیفه آبگرمکن و موتورخانه ها را به صورت همزمان انجام می‌دهند. در ادامه با جزئیات بیشتری از پکیج ها و خصوصیات آنها آشنا خواهیم شد.  

پکیج چیست؟

در گذشته برای گرمایش منازل با شوفاژ و رادیاتور از موتور خانه استفاده می‌کردند که موتور خانه علاوه بر هزینه بالا به مکان جداگانه ای از جمله یک اتاق یا انبار نیاز داشت و محیط زیادی را اشغال می‌کرد. هزینه بالای نگهداری، اشغال فضای زیاد و مزایای دیگر پکیج نسبت به موتورخانه ها پکیج ها را به جایگزین دائمی برای موتورخانه و آبگرمکن ها تبدیل کرد. تمامی سیستم های گرمایشی که از آب گرم برای گرمایش محیط استفاده می‌کنند مانند شوفاژ‌ها، فن کوئل‌ها، رادیاتور قرنیزی، گرما از کف از پکیج ها برای تامین آب مصرفی خود استفاده می‌کنند.

پکیج چیست

مزیت پکیج ها نسبت به موتورخانه

موتورخانه ها فضای زیادی را اشغال می‌کردند و گاهی حتی یک اتاق یا انباری به موتورخانه ساختمان باید اختصاص داده ‌می‌شد. هزینه بر بودن موتورخانه ها نیز یکی دیگر از دلایل دیگرجایگزین شدن آنها بود. ویژگی های پکیج ها مانند ایمنی بالای آنها، امکان استقلال کامل هر واحد مسکونی و عملکرد و کارایی بالای آنها جایی برای تردید در انتخاب آنها و استفاده در منازل و واحدهای تجاری باقی نگذاشت.

سوخت پکیج چیست؟

قطعا پکیج ها نیز مانند سایر سیستم‌های گرمایشی برای گرم کردن آب باید از یک منبع سوختی استفاده کنند. سوخت مصرفی پکیج‌های جدید گاز و برق است. پکیج با اینکه از دو نوع انرژی و سوخت استفاده می‌کند ولی در مقایسه با سایر سیستم‌های گرمایشی مانند بخاری، داکت اسپلیت‌ها، کولرهای گازی و … کم مصرف تر است.

کم مصرف بودن پکیج ها به این معنی است که با توجه به این که همزمان هم آب گرم مصرفی منازل و هم آب گرمی‌ که برای گرم کردن محیط به واسطه رادیاتور و شوفاژ مورد نیاز است را تامین می‌کنند مصرف نسبتا پایین تری دارند و کاربرد گسترده آنها نیز در سنجش میزان مصرف سوخت آنها باید در نظر گرفته شود.

خرید پکیج ایران رادیاتور

انواع پکیج

پکیج ها بر اساس مشخصات به دسته بندی های مختلفی تقسیم می‌شوند تا خریداران با توجه به نیازهای خود بهترین پکیج را با مناسب ترین ویژگی ها انتخاب و تهیه کنند. در این بخش به طور خلاصه با تقسیم بندی های پکیج ها آشنا خواهیم شد:

  1. محل نصب: در بزرگترین تقسیم بندی انواع پکیج ها، آنها بر اساس محل و نوع نصب به سه دسته دیواری، زمینی و ایستاده تقسیم می‌شوند که نوع دیواری و زمینی پکیج ها بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  2. وع سوخت مصرفی: پکیج ها از نظر نوع سوخت مصرفی در دسته بندی های بسیار متنوعی قرار می‌گیرند. پکیج های گازی، پکیج های گازوئیلی، پکیج های دوگانه سوز، سه گانه سوز و پکیج های برقی از انواع پکیج ها از نظر سوخت مصرفی به شمار می‌آیند.
  3. خروجی آلاینده ها: با در نظر گرفتن نوع سیستم خروجی در نظر گرفته شده برای آلاینده ها در پکیج، آنها به دو دسته دارای فن و بدون فن تقسیم بندی می‌شوند.
  4. تعداد مبدل: پکیج ها در ساختار فنی و داخلی خود دارای بخشی به نام مبدل هستند که یکی دیگر از دسته بندی های موجود در پکیج ها مربوط به آن هاست. استفاده از یک یا دو مبدل پکیج ها را به دو دسته کلی تک مبدله و دومبدله تقسیم می‌کند.

تقسیم بندی های جزئی تری نیز براساس نوع محفظه احتراق، مشعل پکیج ها، سازنده (ایران رادیاتور، بوتان) و دیگر خصوصیات پکیج ها وجود دارد که در مقالات دیگر به آنها خواهیم پرداخت.

اجزای پکیج چیست؟

پکیج ها از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده اند که هر کدام از این قطعات وظایفی برعهده دارند؛ قطعات پکیج براساس وظایف به چهار دسته بردالکترونیک، حسگرها، مجری فرمان و قطعات مکانیکی تقسیم می‌شوند. قطعاتی مانند سنسورهای حرارتی و ترموستات در زیرمجموعه حسگرها قرار می‌گیرند.

قطعاتی مانند شیرسه طرفه، سیرکولاتور، شیر سه طرفه و شیر موتوری از قطعات مربوط به مجری فرمان پکیج ها هستند و قطعات مکانیکی پکیج ها نیز شامل منبع انبساط، مشعل (برنر) پکیج، مبدل حرارتی و … می‌شوند.

ساختار پکیج دیواری

در هنگام خرید پکیج گرمایشی دانستن چه نکاتی مهم است؟

  • سطح زیر بنا یا متراژ واحد مسکونی
  • مقدار آب گرم مصرفي مورد نیاز
  • نحوه اجرای دودكش ساختمان (عمودی تا بام یا دارای مسیر افقی)
  • تامين هوای تازه یا اكسيژن مورد نياز برای احتراق سوخت مصرفی پکیج
  • طبق مبحث 17 مقررات ملی ساختمان (1390) حداقل متراژ قابل تایید برای نصب پکیج شوفاژ در واحد آپارتمانی (مسکونی یا اداری ) 64 متر مربع می باشد و در غیر اینصورت تعبیه دریچه تامین هوای تازه جهت احتراق مناسب در محل نصب پکیج الزامی است.

پکیج دیجیتال بهتر است یا پکیج آنالوگ؟

هر وسیله ای دچار عیب و خرابی می شود بنابراین محصولاتی که به طور خود کار، عیب یابی می شوند پکیج های دیجیتال هستند. به طور کلی باید بگوییم: پکیج ها با توجه به اینکه وسیله ای مکانیکی هستند طبیعتا نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. بعد از نصب و راه اندازی این سیستم چه دیجیتال چه آنالوگ، چه سنتی یا چگالشی این محصولات بخوری خود و بدون دخالت انسان بکار خود ادامه می دهند. البته تا زمانی که مشکلی برای عملکرد آن ها پدید نیاید.

در دستگاه های دیجیتال معایب دستگاه از طریق صفحه دیجتالی نشان داده شده و در پکیج آنالوگ از طریق چراغ های چشمک زن، در کل باید بگوییم عملکرد هردو یکی است ولی نحوه نمایش آن با دیگیری متفاوت است.

خرید پکیج دیواری و پکیج زمینی

فروشگاه تاسیسات چشمک با عرضه انواع برندهای معتبر پکیج های دیواری و زمینی و مشاوره خرید برای انتخاب بهترین گزینه با توجه به نیازتان، شما را در انتخاب و خرید بهترین پکیج کمک خواهد کرد. فروشگاه چشمک همانطور که قبل از خرید با مشاوره بهترین متخصصان همراه شماست پس از خرید نیز با تحویل فوری و نصب رایگان پکیج سعی در ارائه بهترین خدمات به مشتریان را دارد. نمایندگی شرکت های معتبر مانند ایران رادیاتور در سه دهه گذشته این امکان را برای گارانتی پس از فروش برای مشتریان خود به همراه داشته است و شما می‌توانید با خیالی آسوده پکیج هایی با گارانتی معتبر تهیه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا مشاوره برای خرید پکیج می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و برای خرید پکیج به صفحه پکیج ایران رادیاتور مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *