مقالات

رادیاتور چیست و انواع آن کدام است؟

رادیاتور و شوفاژ

سیستم گرمایش سالیان متوالی است که از اهمیت ویژه در سازه ها اعم از مسکونی، اداری و غیره برخوردار است. عمده ی مصرف کنندگان انتخاب حرارت مرکزی و تاسیسات گرمایشی مناسب را همزمان با مراحل اولیه ای چون انتخاب پوشش دیوارها و کف انجام می‌دهند چراکه نوع پوشش کف و دیوار در انتخاب سیستم گرمایش از اهمیت بسیار برخوردار است. رادیاتورها یکی از رایج‌ترین انواع سیستم های گرمایشی فضاهای خانگی و اداری می‌باشند.

رادیاتور (radiator) یا همان شوفاژ وسیله ای است که با انتقال انرژی حرارتی محیط را گرم می کند. به این صورت که آب گرم را از موتورخانه و یا پکیج و از طریق لوله ها دریافت می کند. رادیاتور ها از طریق تماس سطحی با هوا و تابش گرمایی، گرما و حرارت را به محیط انتقال می دهد. به این ترتیب گرمایی مطلوب را برای ما ایجاد می کند.

خرید رادیاتور ایران رادیاتور

انواع رادیاتور شوفاژ چیست؟

رادیاتور های گرمایشی از نظر جنس و مدل انواع مختلفی دارند که میخواهیم به مهترین آنها اشاره کنیم:

رادیاتور آلومینیومی یا رادیاتور پره ای

رادیاتور پره ای آلومینیومی یکی از پرکاربرد ترین این سری از سیستم های گرمایشی به شمار می آید. که از نامش پیداست از پره هایی با جنس آلیاژ آلومینیومی تهیه شده است. مدل پره ای آلومینیومی از کنار هم قرار گرفتن تعدادی پره ساخته می شود که به طور معمول در مدل های 7،5 و 10 پره توسط شرکت های متفاوتی تولید و در بازار موجود می باشند. هر پره از این مدل سیستم های گرمایشی دارای توان حرارتی مختص به خود است بنابراین برای انتخاب و خرید ظرفیت مناسب یکی از فاکتورهای تاثیر گذار تعداد پره ی آن است، بنابراین در صورت نیاز می توان به تعداد پره ها در همان محل نصب، اضافه و یا از تعداد آنها کم نمود.

یکی از ویژگی های منحصر بفرد رادیاتور آلومینیومی برخورداری از مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی می باشد، همچنین به دلیل دارا بودن پوشش داخلی محفظه و همچنین نوع آلیاژ بکار رفته در بدنه به کم ترین میزان هواگیری نیاز دارند. از دیگر ویژگی های این محصول می توان به طراحی زیبا و منحصر بفرد و بدنه ی سبک آن اشاره نمود. شوفاژ پره ای آلومینیومی در برند مختلف با سطح کیفیت متنوع تولید و در بازار موجود می باشد. در ادامه به نحوه ی محاسبه این سری از سیستم های گرمایشی پرداخته ایم. از بهترین و با کیفیت ترین رادیاتور پره ای یا آلومینیومی می توان به مدل رادیاتور ایران رادیاتور اشاره نمود که در مدل ها و سایز های آکس متنوع تولید می شود.

رادیاتور پره ای

رادیاتورهای آلومینیومی از نظر نوع تولید به سه دسته تقسیم می شوند:

  • رادیاتورهای آلومینیومی تمام دایکاست
  • رادیاتورهای آلومینیومی اکسترود
  • رادیاتورهای آلومینیومی دایکاست اکسترود

نحوه ی محاسبه تعداد پره مورد نیاز رادیاتور، بر اساس متراژ ساختمان

برای محاسبه تعداد پره های رادیاتور مناسب مورد نظر باتوجه به موقیعت جغرافیایی، متراژ واحد مسکونی را در میزان بار حرارتی (متر مربع بر ساعت) ضرب می کنیم. میزان بار حراراتی برای هر متر مربع در مناطق معتدل 95 و برای مناطق سردسیر 110، و برای هر پره به طور میانگین برای هر پره 8 سانتی متری 130 کیلوکالری توان حرارتی در نظر گرفته شده است.
نکته: دقت شود که گرمای هر پره براساس کیلو کالری بر ساعت باشد.
(مساحت اتاق مورد نظر x ارتفاع )x ۱۵۰(ضریب تبدیل مترمکعب به BTU) = X
ظرفیت حرارتی هر پره x ۳/۹۶ (ضریب تبدیل کیلوکالری به BTU) = Y
X/Y=تعداد پره مورد نیاز برای فضای مذکور

به عنوان مثال میزان بار حرارتی کل متراژ و تعداد لازم پره ها، برای اتاق 50 متری در منطقه سرد سیر به روش زیر محاسبه می گردد.

  • میزان بار حرارتی ꞊ بار حرارتی هر متر مربع × متراژ محل مورد نظر

5500 = 110 × 50

  • تعداد پره های موردنیاز ꞊ توان حرارتی هر پره ÷ میزان بار حرارتی

42 = 130 ÷ 5500

بنابراین طبق محاسبه بالا دو بلوک رادیاتور آلومینیوم پره ای ، 14 پره و یک 10 پره، برای گرم کردن فضای مورد نظر کافی می باشد.

رادیاتور فولادی یا رادیاتور پنلی

رادیاتور پنلی اغلب از فولاد ساخته می شود. این مدل سطح صافی دارند و گرما را به شکل یکنواخت تری به محیط منتقل می کنند. از مزیت های شوفاژ پنلی می توان به این اشاره کرد که به گردش آب کمتری نیاز دارند. مدل پنلی اگر دچار زنگ زدگی یا آسیب فیزیکی شود باید به کل تعویض شود ولی همانطور که گفته شد مدل پره ای را می توان به طور تک پره تعویض کرد.

رادیاتور های پنلی به صورت متری در بازار وجود دارد، از 60 سانتی متری آن تا 180 سانتی متری با اختلاف 20 سانتی متر به 20 سانتی متر و در نهایت اگر اندازه 2 متری آن مد نظرتان باشد باید آن را به صورت سفارشی تهیه کنید. از بهترین برند های موجود در بازار میتوان به رادیاتور پنلی ایران رادیاتور و ایران نوین با ده سال گارانتی اشاره نمود.

رادیاتور پنلی

رادیاتور پنلی چند سانتی بخریم؟

شوفاژ های پنلی به دلیل داشتن ظرفیت گرمایی بالایی که دارند در مناطق سردسیر بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. برای انتخاب مناسب باید متراژ محیط مورد نظر را بر ظرفیت گرمایی هر متر رادیاتور پنلی تقسیم میکنیم، به طور میانگین هر یک متر آن 1750 کیلوکالری ظرفیت گرمایی دارد. رادیاتور پنلی مورد نیاز = 1750÷ ( 130 × متراژ )

به عنوان مثال برای یک اتاق 20 متری، طبق محاسبه زیر رادیاتور پنلی به طول 1/40 متر مناسب مورد استفاده قرار می گیرد. 1/40  = 1750÷ ( 130 × 20 )

رادیاتور حوله ای یا رادیاتور حوله خشک کن

رادیاتور گرمایشی حوله خشک کن در سرویس های بهداشتی، حمام منازل و استخر برای خشک کردن حوله و گرمایش محیط مورد استفاده قرار میگیرند. حوله خشک کن با کنترل درجه حرارت و رطوبت، از ایجاد کپک و قارچ در محیط های مرطوب مانند حمام و آشپزخانه و غیره جلوگیری می نماید. رادیاتور های حوله خشک کن گرمای خود را از طریق پکیج، موتورخانه ها و آبگرمکن های خورشیدی میگیرند. جنس آنها از استیل، فولاد و آلومینیوم می باشد و در دو مدل تخت و آرک(خمیده) و بالانیوم(لوله ای) و oasis(تخت) موجود است و بر اساس محیطی که در آن نصب می شوند جنس آنها انتخاب می شود.

آیکون مقاله

بیشتر بخوانید

حوله خشک کن

حوله خشک کن ها در ابعاد و اندازه های متفاوت در انواع ایستاده، نصب شده در کف و دیواری موجود می باشند. رادیاتور های حوله خشک کن ایران رادیاتور با اندازه ها و شکل های متنوع در بازار به عنوان پرفروش ترین مدل حوله خشک کن شهرت دارد. برای انتخاب دقیق و مناسب حوله خشک کن میتوانید به مقاله نکات مهم انتخاب و خرید حوله خشک کن مراجعه کنید.

حوله خشک کن فولادی ایران رادیاتور 7 لول مدل TR01 60×50

رادیاتور برقی

رادیاتور برقی که به آن شوفاژ برقی هم گفته می شود، ناقل انتقال حرارت در آن روغن می باشد و این روغن احتیاج به تعویض ندارد. درون دستگاه المنت هایی تعبیه شده که باعث گرم شدن روغن و به حرکت درآمدن آن درون پره های آن می شوند و به این صورت باعث انتقال حرارت و گرم شدن محیط می شود و گاز گلخانه ای کمتری تولید کرده بنابراین آلودگی محیطی کم تری دارد که از ویژگی های خوب این شوفاژ می باشد و در اندازه های متفاوت تولید می شوند. نصب راحت، کابری آسان، عدم نیاز به لوله کشی و جمع کردن آن در فصل گرما از دیگر ویژگی های این محصولات میباشد.

رادیاتور برقی

انتخاب ظرفیت رادیاتور برقی

  • شوفاژ یا رادیاتور برقی 5 تا 7 پره مناسب اتاق 6 تا 8 متر مربع با ارتفاع سقف حدود 2.8 متر می باشد.
  • شوفاژ برقی 7 تا 9 پره مناسب اتاق 8 تا 10 متر مربع با ارتفاع سقف حدود 2.8 متر می باشد.
  • رادیاتور برقی 9 تا 11 پره مناسب اتاق 10 تا 12 متر مربع با ارتفاع سقف حدود 2.8 متر می باشد.
  • شوفاژ یا رادیاتور برقی 11 تا 13 پره مناسب اتاق 12 تا 15 مترمربع با ارتفاع سقف حدود 2.8 متر می باشد.

رادیاتور شیشه ای

رادیاتور شیشه ای یکی از مدرن ترین و پیشرفته ترین انواع شوفاژ می باشد. استفاده از این نوع مدل ها نمایی خاص و زیبا به دکوراسیون داخلی می بخشد. جنس بدنه ی این سری از سیستم های گرمایشی از شیشه سکوریت نشکن تهیه شده که در پشت صفحه ی شیشه ای لوله های حاوی آب گرم تعبیه شده است. برای اطلاع بیشتر از این مدل رادیاتور میتوانید به مقاله رادیاتور شیشه ای مراجعه کنید.

آیکون مقاله

بیشتر بخوانید

رادیاتور شیشه ای

رادیاتور شیشه ای

رادیاتور قرنیزی

این نوع رادیاتور انرژی مورد نیاز خود را مستقیماً از برق ساختمان تامین می کند و به سیستم حرارت مرکزی متصل نمی شود. مدل برقی در اشکال مختلف خصوصاٌ پره ای ساخته می شود و به نسبت انرژی بالایی که مصرف می کنند راندمان پایینی دارند. جالب است بدانید این شوفاژ ها دیگر نیازی به یک سیستم گرمایش مرکزی ندارند، چرا که سیال یا همان مایع درون سیستم دیگر آب نیست بله یک نوع روغن درون سیستم های برقی، کار آب را در رادیاتور های معمولی انجام می دهد.

آیکون مقاله

بیشتر بخوانید

رادیاتور قرنیزی

برای اطلاع از نحوه نگهداری رادیاتور شوفاژ میتوانید به مقاله سرویس و نگهداری رادیاتور شوفاژ مراجعه کنید.

رادیاتور قرنیزی

محل مناسب نصب رادیاتور

در فصل زمستان گرما توسط رادیاتور های شوفاژ به محیط داخلی ساختمان منتقل می‌شود، اما دمای اتاق ها معمولا ثابت بوده و افزایش نمی یابد. چرا که بخش زیادی از گرمای انتقال داده شده به فضاهای مختلف ساختمان تلف می شود. رادیاتور با زاویه ۹۰ درجه نصب می شود، زیرا تراز نبودن آن منجر به خوردگی و عدم عملکرد درست رادیاتور می شود. رادیاتور را در فضایی با گردش هوای کافی و حداقل ۷ تا ۱۰ سانتیمتر از کف زمین و بین ۳ تا ۵ سانتیمتر تا دیوار نصب کنید.

تلفات حرارتی در ساختمان ها معمولا از دو طریق انجام می‌گیرد:

  1. تلفات حرارتی ناشی از جداره ها از قبیل سقف، کف و دیوار و پنجره و…
  2. تلفات حرارتی ناشی از نفوذ هوای سرد از درزهای پنجره.

البته ما می توانیم با استفاده از پنجره های UPVC دوجداره و شیر ترموستاتیک رادیاتور، میزان تلفات حرارتی در ساختمان را کاهش دهیم، اما نمی‌توانیم آن را به طور کامل حذف نماییم. معمولا در فضاهایی که رطوبت زیاد است، مانند حمام‌ باید از رادیاتور آلومینیومی استفاده شود. انواع رادیاتور آلومینیومی شوفاژ به صورت دیواری (روی دیوار) و در زیر پنجره اتاق نصب می گردند که می بایست فاصله پایین هر بلوک از کف اتاق یا سالن 10 تا 12 سانتیمتر باشد.

ارتفاع رادیاتور از کف چقدر باید باشد؟

برای پاسخ به سوال باید اینگونه بگوییم که، سعی کنید شوفاژها را در ارتفاع 7 تا 10 سانتی متری از کف اتاق نصب کنید، زیرا چرخش هوا بهتر صورت می گیرد و در این ارتفاع بهروری بالاتری دارد.

استاندارد نصب لوله پکیج و رادیاتور ها چه ارتفاعی از کف تمام شده هست؟

ارتفاع لوله پکیج ۱۲۰ وارتفاع لوله برگشت ۱۵ الی ۲۰ سانت از کف و فاصله با لوله رفت ۵۰ می باشد.

گارانتی رادیاتور

گارانتی و خدمات پس از فروش رادیاتور ها نسبت به شرکت های تولیدکننده از بین 5 الی 10 سال متفاوت است.

نتیجه گیری

شما مشتریان عزیز میتوانید برای انتخاب ظرفیت و مدل مناسب رادیاتور شوفاژ با کارشناسان فروش فروشگاه چشمک از طریق تلفن و یا واتس اپ در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *