پکیج دستگاهی است که جایگزین موتورخانه مرکزی شوفاژ گردیده و آب گرم موردنیاز جهت تأمین گرمایش محیط، به وسیله رادیاتورها و آب گرم بهداشتی جهت مصارف روزمره از قبیل شستشو، استحمام و غیره را فراهم مینماید.
در حال حاضر، پکیج ها متداول ترین وسیله ایجاد گرمایش شوفاژ در سراسر دنیا است. عدم اشغال فضای مفید، ایمنی بسیار بالا، استقلال کامل هر واحد مسکونی و رضایت کامل و کافی از عملکرد پکیج دیواری، تقریباً جایی برای تردید در استفاده از این سیستم در منازل و واحدهای تجاری باقی نمیگذارد.
انواع پکیج گرمایشی
در این قسمت، قصد داریم انواع پکیج ها را معرفی کنیم:
پکیج دیواری
پکیج ديواری يکی از پرکاربردترين وسايل ايجاد گرما که دارای مزیت هایی همچون عدم اشغال فضای محيط، بالا بودن ايمنی و مستقل شدن واحد های مسکونی و تجاری می باشد. از دیگر عواملی که باعث می شود از پکیج دیواری استفاده کرد، بالابودن بازدهی و مصرف بهينه سوخت است. اين دستگاه اغلب بر روی ديوار آشپزخانه و آبدارخانه، تراس، بالکن، حیاط خلوت و … نصب می شود و علاوه بر گرم کردن فضای واحدهای مسکونی يا واحد های تجاری، توسط رادياتور يا فن کوئل، آب گرم مصرفی را به صورت فوری تأمين می نماید. از جمله برند های تولید پکیج دیواری میتوان به پکیج دیواری ایران رادیاتور فرولی ایتالیا، شوفاژکار و … اشاره نمود. فروشگاه چشمک، اولین نماینده رسمی ایران رادیاتور، پکیج های ایران رادیاتور را با گارانتی و خدمات پس از فروش برای مشتریان به فروش میرساند.
همچنین پکیج های دیواری به دو نوع تک مبدله و دومبدله و فن دار یا بدون فن تقسیم بندی میشود. برای انتخاب صحیح میان پکیج های فن دار یا بدون فن میتوانید به مقاله پکیج های فن دار یا بدون فن مراجعه کنید.
پکیج زمینی
این پکیج زمینی همانطور که از نامش پیداست دارای موقعیت نصب زمینی می باشد، که همزمان آب گرم بهداشتی برای مصرف کننده و نیز وسایل گرمازا مانند رادياتور و فن کوئل را فراهم می کند و بهترین جایگزین برای موتورخانه های قدیمی می باشد. از مزایای پکیج زمینی میتوان به ظرفیت بیشتر آب مصرفی (بدلیل داشتن مخزن کوئل دار)، نداشتن نوسانات دمای آب، صدای بسيار کم سیستم گرمایشی و مناسب برای واحدهایی با متراژ بالاتر از 300 متر می باشد.
این نوع مدل از نظر احتراق شامل دو نوع مشعل دار وبدون مشعل می باشد که نوع مشعل دار برای متراژهای بالا و نوع بدون مشعل برای متراژهای پایین کارایی موثرتری دارند. از جمله برند های تولید پکیج زمینی میتوان به پکیج زمینی ایران رادیاتور، فرولی ایتالیا، شوفاژکار و … اشاره نمود.
پکیج مرکزی
از منابع حرارتی کم مصرف نسبت به موتورخانه های قديمی پکیج گرمایشی مرکزی می باشد که شامل دو مبدل می باشد که باعث شده منبع کويل دار حذف شود. مزایای آن جلوگيری از اتلاف و هدر رفت انرژی (بدلیل آنکه سيستم توليد آن به صورت چهار پاس حرارتی می باشد)، فضای کم (فضای مورد نياز برای اين دستگاه نسبت به موتورخانه های شوفاژ خيلی پايين تربوده)، همچنین از دیگر مزایای آن يکپارچه بودن سيستم همراه با راندمان بالا، بازدهی بالاتر نسبت به موتورخانه های قديمی، مصرف بهینه سوخت، نصب راحت و آسان و عايق کاری استاندارد می باشد.
پکیج چگالشی
نسل جدید سیستم های گرمایشی که نقش عمده و بسزایی در جلوگیری و کاهش هدررفت انرژی های طبیعی را دارد، نوع چگالشی می باشد که بویلر چگالشی نیز نامیده می شوند و در بازارجهانی به نام condansing boiler شناخته می شود. مدل های سیستمی و ترکیبی دو نوع اصلی از پکیج های چگالشی میباشد، که این سری از تجهیزات، گرما و انرژی گازهای حاصل از احتراق را برای پیش گرم کردن آب ورودی به دستگاه استفاده می کنند که همین امر سبب افزایش راندمان دستگاه شده.
و می توان گفت از مزایای پکیج چگالشی می باشد از دیگر مزیت های این دستگاه می توان به سهولت در نصب به دلیل دارا بودن وزن کم اشاره نمود که برندهای متفاتی در ایران تولید کننده پکیج چگالشی هستند همچون فرولی. در تحقیقات انجام شده راندمان آنها می تواند به بیش از 98 درصد برسد.
پکیج شوفاژ گازی
گاز یکی دیگر از سوخت های به کار رفته در این سیستم گرمایشی می باشد و پکیج شوفاژ گازی از مدل های پرفروشی است که جهت تامین حرارت و گرمایش آب مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل قدرت بسیار بالایی در تامین حرارت و آماده کردن آب گرم مورد نیاز دارد و متشکل از هیدروکربن های اشباع شده ای نظیر اتان، متان و پروپان، جهت تامین انرژی می باشد. مزیت گازی نسبت به دیگر مدل ها ارزان بودن آن است که علت این امر غنی بودن کشور از ذخایر گاز و در نتیجه در دسترس بودن آن می باشد.
گاز این مدل اعم از گاز طبیعی یا گاز مایع بوده و در نتیجه آلودگی کمتری از خود باقی می گذارد. از دیگر مزایای مدل گازی این است که به سهولت شعله ور شده و کنترل و بهینه سازی آن نیز ساده می باشد. پکیج شوفاژ گازی از این نکته مثبت هم برخوردار بوده که به سهولت احتراق می یابد و در نتیجه سریعا آب گرم مورد نیاز گرمایش مطلوب را تامین می سازد. ناگفته نماند که برای تعدیل گاز و ثابت ماندن دمای آب، این مدل دارای یک واحد کنترل الکترونیکی است.
پکیج شوفاژ گازوئیلی
گازوئیل یکی دیگر از انواع سوخت های مصرفی به کار رفته در این سری از سیستم های گرمایشی می باشد که مدل پکیج شوفاژ گازوئیلی را می سازد. بهره گیری از سوخت گازوئیل مزایایی دارد که افراد ترجیح می دهند آن را انتخاب و مصرف نمایند تا آب گرم مورد نیاز و انرژی گرمایشی مورد نیاز خود را از آن دریافت کنند. پکیج شوفاژ گازوئیلی مصرف سوخت بسیار پایینی دارد و با این حال راندمان کاری آن چشمگیر بوده و توان حرارتی بسیار قوی دارد. نکته مهم دیگر در این خصوص دوگانه سوز بودن برخی از پکیج های گرمایشی می باشد که در این مدل ها گاز و گازوئیل، هر دو می توانند منبع تامین سوخت مصرفی دستگاه باشند.
پکیج دوگانه سوز در مناطقی که گاز نشتی دارد و ضعیف می شود، کاربرد دارد تا در این صورت از گازوئیل انرژی سوخت خود را بگیرد و دستگاه راندمان و عملکرد خود را حفظ کند. همچنین مدل گازوئیلی و یا دوگانه سوز در مناطقی که گاز کشی نشده است، مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد دارد. لازم به ذکر این نکته است که دود ناشی از مصرف سوخت گاز یا گازوئیل از طریق دریچه خروج دود به دودکش منتقل می شود تا از محیط خارج می شود.
پکیج شوفاژ برقی
انرژی الکتریسیته یکی از سوخت های رایج در این دستگاه می باشد و پکیج شوفاژ برقی از جمله مدل های مورد استقبال در این عرصه است. برق تک فاز و سه فاز خانگی منبع تغذیه این سری از سیستم های گرمایشی بوده خریداران آن می توانند هر یک از مدل های تک فاز یا سه فاز را انتخاب نمایند. مزیت پکیج شوفاژ برقی آن است که بدون صدا کار می کند و آسایش ساکنان محیط را برهم نمی زند.
همچنین این مدل نیازی به لوله کشی نداشته و به سادگی نصب و راه اندازی می شود. به منظور استفاده از این مدل صرفا نیاز به لوله کشی آب وجود دارد و سپس به سادگی کافی است که آن را به برق متصل نمود. یکی دیگر از مزایای پکیج شوفاژ برقی نسبت به سوخت های دیگر عدم آسیب رساندن آن به محیط زیست می باشد که در واقع این مدل حین عملکرد گاز مونواکسید کربن تولید نکرده و در نتیجه از عوامل مضر برای نازک کردن لایه اوزن به شمار نمی رود.
در هنگام خرید پکیج گرمایشی دانستن چه نکاتی مهم است؟
- سطح زیر بنا یا متراژ واحد مسکونی
- مقدار آب گرم مصرفي مورد نیاز
- نحوه اجرای دودكش ساختمان (عمودی تا بام یا دارای مسیر افقی)
- تامين هوای تازه یا اكسيژن مورد نياز برای احتراق سوخت مصرفی پکیج
- طبق مبحث 17 مقررات ملی ساختمان (1390) حداقل متراژ قابل تایید برای نصب پکیج شوفاژ در واحد آپارتمانی (مسکونی یا اداری ) 64 متر مربع می باشد و در غیر اینصورت تعبیه دریچه تامین هوای تازه جهت احتراق مناسب در محل نصب پکیج الزامی است.
پکیج دیجیتال بهتر است یا پکیج آنالوگ؟
هر وسیله ای دچار عیب و خرابی می شود بنابراین محصولاتی که به طور خود کار، عیب یابی می شوند پکیج های دیجیتال هستند. به طور کلی باید بگوییم: پکیج ها با توجه به اینکه وسیله ای مکانیکی هستند طبیعتا نیاز به تعمیر و نگهداری دارند. بعد از نصب و راه اندازی این سیستم چه دیجیتال چه آنالوگ، چه سنتی یا چگالشی این محصولات بخوری خود و بدون دخالت انسان بکار خود ادامه می دهند. البته تا زمانی که مشکلی برای عملکرد آن ها پدید نیاید.
در دستگاه های دیجیتال معایب دستگاه از طریق صفحه دیجتالی نشان داده شده و در پکیج آنالوگ از طریق چراغ های چشمک زن، در کل باید بگوییم عملکرد هردو یکی است ولی نحوه نمایش آن با دیگیری متفاوت است.
خرید پکیج دیواری و پکیج زمینی
عرضه انواع برندهای معتبر پکیج گرمایشی دیواری و زمینی با گارانتی اصالت کالا و زمان تحویل فوری همراه با نصب رایگان و مناسبترین قیمت ها طی سه دهه توسط فروشگاه چشمک (نماینده برند های معتبر دنیا) انجام می گردد.
شما مشتریان عزیز میتوانید قبل از خرید مقاله نکات مهم انتخاب و خرید پکیج مراجعه و یا با کارشناسان فروش ما در فروشگاه تاسیسات چشمک جهت انتخاب بهترین و مناسب ترین مدل پکیج گرمایشی مشورت نمایید.