فروشگاه اینترنتی چشمک سعی دارد در این مقاله نکات مهم انتخاب و خرید پکیج را به طور کامل برای شما شرح دهد تا بهترین و مناسب ترین انتخاب را داشته باشید.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دستگاه هایی به مراتب کوچک تر، کارآمد تر و با مصرف انرژی کمتر، نسبت به گذشته در حال تولید هستند، که در مورد سیستم گرمایشی منازل نیز این امر صادق است. در گذشته برای تامین گرمایش و آب گرم مصرفی از وسایلی مانند بخاری، آبگرمکن و موتور خانه استفاده می شد که تقریبا همه با آن ها آشنا هستند.
در دو دهه اخیر دستگاهی به نام پکیج گرمایشی به بازار عرضه شده است که در یک مجموعه، هم گرمایش و هم آب گرم بهداشتی تامین می شود و دارای بالاترین راندمان انرژی نسبت به سایر موارد می باشند و در حال حاضر متداول ترین وسیله گرمایش در دنیا محسوب می شوند.
فهرست
کاربرد پکیج
عملکرد پکیج دیواری به این صورت می باشد که آب سرد وارد آن میشود و مستقیماً آب را بدون نیاز به مخزن گرم میکند. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که پکیج با برق کار می کند یا گاز؟ بسته به نوع مصرف انرژی، پکیج دیواری می تواند با برق یا گاز آب را گرم میکند و در نتیجه پکیج دیواری به طور ثابت آب را گرم میکند و به جاهایی که آب گرم مصرف میشود.
مثل شوفاژ میرساند. چون طرز کار پکیج دیواری به این صورت می باشد که مخزنی ندارد و آب سرد را تقریباً همزمان باید گرم کند، ممکن است مصرف آب گرم بیش از حد توان تولید پکیج دیواری باشد و فشار آب کم شود.
به عنوان مثال اگر همزمان در حمام آب گرم باز باشد و کسی در حال شستن ظرفها با آب گرم باشد ممکن است فشار آب کم شود. برای حل این مسئله که صرفاً به دلیل طرز کار پکیج دیواری است میتوان چند پکیج دیواری را به طور موازی نصب کرد یا اگر مصرف آب گرم در هر محل بالا است، میتوان برای هر جا یک پکیج دیواری جدا راه اندازی کرد.
وقتی شیر آب گرم جایی در واحد مسکونی باز میشود یا شوفاژ روشن میشود، آب سرد به پکیج دیواری راه می یابد و اگر مصرف انرژی پکیج دیواری از گاز باشد، شعله گاز پکیج دیواری روشن میشود و آب سرد گرم شده و سپس به جاهای مورد مصرف منتقل میشود. در فصلهای سرد سال که شوفاژ همیشه کار می کند، پکیج دیواری نیز معمولاً باید روشن باشد تا نیاز آب گرم شوفاژ را تأمین کند.
به دلیل نحوه کار پکیج دیواری، میتوان گفت به مقدار نامحدودی میتوان آب گرم مصرف کرد و نگرانی در مورد تمام شدن آب گرم نداشت.
انواع پکیج گرمایشی
- پکیج دیواری
- پکیج زمینی
- پکیج مرکزی
- پکیج چگالشی
نکات مهم انتخاب و خرید پکیج دیواری گازی
در هنگام خرید پکیج، نکات و معیارهایی برای انتخاب و خرید بهترین پکیج وجود دارد که در آینده به آنها اشاره خواهیم کرد. این معیارها بدون توجه به برند انتخابی شما در نظر گرفته شده است و فرقی نمیکند شما پکیج ایران رادیاتور انتخاب میکنید یا سایر برندها؛ فقط کافیت به این نکات دقت کنید.
-
توجه به مبدل حرارتی
در صورتی که گرمایش ساختمان، از کف باشد بهتر است از پکیج های کندانسینگ (چگالشی) استفاده گردد نت مصرف گاز کمتر گردد و یا در صورت یکه از فن کویل برای گرمایش استفاده می شود بهتر است از پکیج منبع دار استفاده شود تا در زمان استفاده آب گرم مصرفی فن کویل ها باد سرد نزنند.
-
توجه به آب گرم مصرفی
چنانچه به آب گرم فراروان نیاز دارید ( برای بیش از یک حمام ) بهتر است از پکیج های مخزن دار یا پیکج با قدرت حرارتی بالاتر از 31 کیلووات استفاده کنید.
-
پکیج دیواری یا زمینی
چنانچه ظرفیت حرارتی زیادی از دستگاه انتظار دارید معمولا برای آپارتمان های با بیش از 300 متر مربع بهتر است از پکیج های زمینی استفاده کنید. در هر صورت اولویت با پکیج های دیواری می باشد چراکه بسیار کم مصرف تر نسبت به نوع زمینی یا مخزن دار هستند.
-
مبدل پکیج
امروزه به دلیل زیاد آب در ایران علی الخصوص شهرهایی مانند قم و یزد استفاده از پکیج های دو مبدله بهتر می باشد. پکیج های تک مبدله پس از چند سال دچار رسوب گرفتگی شده و راندمان دستگاه کاهش می یابد.
-
دودکش پکیج شوفاژ
در طبقات آخر آپارتمان به دلیل اینکه طول عمودی لوله دودکش ساختمان کمتر از سه متر است حتما می بایست پکیج فن دار نصب گردد. اما در طبقات زیرین در صورتی که طول افقی لوله دودکش کم باشد (کمتر از 1 متر) می توان از نوع بدون فن استفاده کرد و از صدای فن دستگاه بخصوص در زمستان در امان بود. هرچند برای ایمینی از گازهای سمی احتراق بهتر است از نوع فن دار به ویژه با دودکش دوجداره استفاده شود.
توجه: چنانچه به هر دلیل امکان استفاده از انواع پکیج های فن دار نبود، دستگاه می بایست مجهز به سنسور حرارتی دودکش باشد. این سنسور با دریافت علائم حرارتی دودکش، انسداد و گرفتگی دودکش را آشکار کرده و دستگاه خاموش شود.
-
خدمات پس از فروش
پکیج را از برندی خریداری کنید که دارای اعتبار و حسن شهرت بوده و توان خدمات پس از فروش حرفه ای را داشته باشد. همچنین کارخانه سازنده توان پشتیبانی بلند مدت از قطعات تولیدی خود را داشته باشد. پکیج های خوب دارای گارانتی 2 تا 3 سال هستند.
-
عیب یابی
پکیج هایی طراحی شده اند که دارای سیستم عیب یاب اتوماتیک با کد می باشند. حسن این قابلیت در عیب یابی سریع حتی توسط کاربر معمولی می باشد. چنین دستگاهی که دارای عیب یاب مجهز به سنسورهای کنترل عملکرد است، خطاهای عملکرد را بصورت کدهای مشخص در مانیتور نمایش می دهد و کاربر یا سرویسکار با مراجعه به دفترچه راهنما، متوجه نوع عیب می گردد.
-
فیلتر های پکیج
در راه اندازی پکیج نصب چند فیلتر به افزایش طول عمر مفید دستگاه کمک می کند.
-
فیلتر گاز
نصب فیلتر گاز مناسب برروی شیشه گاز پکیج، از ورود ذرات معلق در گاز شهری جلوگیری می کند و باعث بالارفتن طول عمر شیربرقی می گردد. این شیر وظیفه کنترل جریان گاز را به عهده دارد.
-
سختی گیر آب
باتوجه به سختی بالای آب لوله کشی و جلوگیری از رسوب گذاری در کویل دستگاه، استفاده از یک سختی گیر در مسیر آب ورود به دستگاه الزامی است. انواع سختی گیر آب موجود در بازار عبارت است از:
- دستگاههای تبادل یونی : در مسیر جریان آب ورودی نصب شده و میدان مغناطیسی خاص و قوی ایجاد میکنند که اثر این میدان مغناطیسی روی آب عبوری اعمال میشود و تغییراتی را در نحوه آرایش بار الکتریکی و مولکولهای آب ایجاد میکند و بارها به صورت منظم درآمده و سطح تماس یونها یا یکدیگر کم تر شده و این عمل سبب افزایش مولکولهای آزاد آب شده که علاوه بر عدم تمایل به چسبندگی به جدار لوله حلالیت آب هم در این حالت بالا رفته و رسوبات قبلی را در خود حل خواهد کرد
- سختی گیرهای پلیفسفات : پلیفسفاتها در آب حل شده و آهن و کلسیم و منیزیم را پوشانده و از جدا شدن آنها و رسوب به جدار لوله جلوگیری میکنند. پلیفسفاتها کاملاً غیر سمی هستند و در مسیر آب شرب پکیج شوفاژ قابل استفاده میباشند. معمولاً نسبت به مصرف آب پلیفسفاتها باید طی ۶ الی ۱۲ ماه بعد از نصب تعویض گردند و این زمانی است که پلیفسفات های داخل کارتریج به نصب کاهش پیدا کرده است.
-
محافظ برق
نصب محافظ برق از آسیب برد الکترونیکی دستگاه جلوگیری می کند. برد الکترونیکی یکی دیگر از اجزای گران قیمت پکیج است و به راحتی با نوسان برق آسیب می بیند.
نکات مهم انتخاب ظرفیت پکیج مناسب
- سطح زیر بنا یا متراژ واحد مسکونی
- مقدار آب گرم مصرفي مورد نیاز
- نحوه اجرای دودكش ساختمان (عمودی تا بام یا دارای مسیر افقی)
- تامين هوای تازه یا اكسيژن مورد نياز برای احتراق سوخت مصرفی پکیج
طبق مبحث 17 مقررات ملی ساختمان (1390) حداقل متراژ قابل تایید برای نصب پکیج شوفاژ در واحد آپارتمانی (مسکونی یا اداری ) 64 متر مربع می باشد و در غیر اینصورت تعبیه دریچه تامین هوای تازه جهت احتراق مناسب در محل نصب پکیج الزامی است.
دستگاه های پکیج دیواری در ظرفیت های مختلف در بازار موجود بوده که شما با توجه به متراژ واحد مسکونی خود می توانید در بین این مدل ها انتخاب کنید.
ظرفیت حرارتی خروجی |
متراژ مناسب |
۲۴۰۰۰ Kcal | تا ۱۲۰ متر مربع |
۲۸۰۰۰ Kcal | از ۱۲۰ تا ۱۸۰ متر مربع |
۳۲۰۰۰ Kcal | از ۱۸۰ تا ۲۲۰ متر مربع |
۳۵۰۰۰ Kcal | از ۲۲۰ تا ۲۷۰ متر مربع |
این متراز ها حدودی بوده و برای شرایط مختلف، ظرفیت گرمایشی مورد نیاز متفاوت می باشد. از جمله عواملی که در این مهم تاثیر گذار هستند می توان به :
- سیستم گرمایشی (رادیاتور، فن کوئل، کویل داکت اسپلیت و …)
- تعداد سرویس بهداشتی
- طبقه اول، میانی یا آخر بودن
- باز یا بسته بودن فضای ساختمان های همسایه (مثال: شما در آپارتمانی با متراژ ۱۱۰ متر مربع واقع در طبقه 4 هستید و ساختمانهای چپ و راست آن آپارتمان، ۲ طبقه هستند پس واحد شما از چهار طرف باز و در این صورت با توجه به بار گرمایی بیشتر ۲۸۰۰۰ کیلوکالری پیشنهاد میشود.)
- فاصله تا آخرین رادیاتور
- یک یا چند طبقه بودن بنا
نتیجه
شما می توانید با کمک مشاوران فروش و از طریق سایت فروشگاهی چشمک و یا بصورت حضوری پکیج های گرمایشی با کیفیت برندهایی چون ایران رادیاتور و فرولی و … را با ضمانت اصلی دریافت کنید.
سلام مطلب خیلی عالی و کاربردی بود تشکر
از توجه و لطف شما سپاسگزارم.